10 minutes 38 seconds in this strange world - Shafak, Elif, 1971- (Penguin Books, 2020)
Beletrie v angličtině. Leila zemřela. Každá minuta po její smrti pro ni znamená jednu vzpomínku na uplynulý život - kořeněný guláš z kozy obětované otcem na oslavu narození vytouženého syna; bublající kádě s citronem a cukrem na depilaci nohou; kardamomová káva, kterou sdílí s pohledným studentem v bordelu, kde pracuje. Každá mizející vzpomínka přivádí zpátky přátele z jejího hořskosladkého života - přátele, kteří se ji teď snaží zoufale najít